Jord-til-bord og Vild mad.

Målgruppe: 4.-6. klasse

Fag: Madkundskab, Natur/ teknologi,

Varighed: 4-5 timer i naturskolen

Udbydes i perioden: Maj-september

 braendenaelde2

Beskrivelse:

Hvor kommer maden fra, og kan man spise en brændenælde? Vi sanker urter og tilbereder en 3-5 retters menu. Fokus er på indsamling, tilberedning, smag, æstetik og værtsskab.

Forløbet tilbydes også til ”Naturfagligt løft, Vild Mad – Sund Mad”. Her vil fokus være på plantekendskab, indsamling, ”det sunde måltid” og tilberedning.

Ide til forberedelse: Diskuter hvorfor Noma er så berømte og hvad værtsskab er.

Ide til efterbearbejdning: Inviter forældrene på en fin middag på skolen eller lav en lille billede-collage af forløbet på Kildegården.

Faglige mål, som forløbet fokuserer på (madkundskab):

Eleven kan analysere fødevaregruppers vej fra jord til bord og til jord igen/ Eleven har viden om fødevaregruppers bæredygtighed

Faglige mål, som forløbet fokuserer på (N/T):

Eleven kan indsamle og bestemme dyr, planter, svampe og sten, herunder med digitale databaser/ Eleven har viden om hovedgrupper af sten og enkel klassifikation af dyr, planter og svampe

Eleven kan sammensætte et sundt måltid/  Eleven har viden om kost og hygiejne, herunder håndhygiejne

Læringsmål:

  • eleverne har erfaring med at genkende og indsamle spiselige urter
  • eleverne har erfaring med at tilberede og rense råvarerne
  • eleverne har erfaring med at sætte rammen for et indbydende måltid
  • eleverne ved, hvordan udvalgte spiselige blomster og urter smager
  • eleverne ved, hvor maden kommer fra
Print Friendly