Aktiviteter for indskoling

Aktivitetsforløb:

“Vinterfugle”

“Fra frø til træ”

“Krible og Krable”

“Stjerneløb om vand”

“Dyrespor”

“Matematik med dyrene”

“Jord til bord”

“Livet under overfladen”

“Smågnavere”

 

Herunder kan du finde inspiration til andre forløb, vi kan lave på Kildegården, afhængig af årstiden. Der er mange muligheder!

Forår

Vandhulstur: Hvem bor nede i vandhullerne? Vi fisker med net i vandhuller og kigger og rører ved de spændende dyr.

Krible og krable: Hvor mange slags kriblekrabledyr findes der egentlig på Kildegården? Vi fanger alle de forskellige kriblekrabledyr vi kan finde og finder ud af, hvem der kravler hurtigst og hvem der kan balancere på en kniv.

Find foråret: Hvordan ved man at det er forår? Vi tager kikkerter og kamera med på forårsjagt og

leder efter forårstegn som knopper, regnormelorte, gæs, reder og snegle der er kommet frem. Vi tager billeder af alt vi finder, mens I spiser printer vi billederne ud og bagefter klipper børnene dem til og I får en fin forårspilegren med forårsbilleder med hjem.

Gæt en lort og andre dyrespor: Hvordan ser en harelort ud? Man kan godt regne ud hvilke dyr, der lever her i Smørmosen, hvis man kender deres spor. Vi går på jagt efter dyrenes spor og efterladenskaber, og slutter af med en lille prøve og diplom.

Grøn mad: Kan man spise ukrudt? Ja, og det er sundt!! Vi samler urter og laver urtedeller over bål. Husk at medbringe pitabrød, dressing, agurk og salat.

Husdyrene om vinteren og i det tidlige forår:
Hvad spiser en ko om vinteren? Vi fodrer husdyrene og laver evt. mad til fuglene.

Sommer

 

Fra jord til bord: Hvordan laver man egentlig pandekager? Vi finder kornene der vokser på marken, maler mel og henter æg. Ser på køerne hvor mælken jo kommer fra, tænder bål og bager dejlige pandekager. Medbring 1 l mælk og evt. olie.

Moseekspedition: Hvordan ser der ud i Smørmosens indre? Inde på naturvejlederens arbejdsværelse findes der et gammelt kort over Smørmosen. Kan børnene finde kortet og vil de drage ud på ekspedition for at finde naturting i Smørmosens indre?

Krible og krable: Hvor mange slags kriblekrabledyr findes der egentlig på Kildegården? Vi fanger alle de forskellige kriblekrabledyr vi kan finde og finder ud af, hvem der kravler hurtigst og hvem der kan balancere på en kniv.

Vandhulstur: Hvem bor nede i vandhullerne? Vi fisker med net i et af smørmosens vandhuller og kigger og rører ved de spændende dyr.

Edderkopper: Hvor mange ben har en edderkop? kan man fange et spindelvæv?Vi går på edderkoppejagt, finder svaret og slutter af med at lave vores egne edderkopper og glimmerspind.

Efterår

Fra jord til bord også med mirabeller: Hvordan laver man egentlig pandekager? Vi finder kornene der vokser på marken, maler mel og henter æg. Ser på køerne hvor mælken jo kommer fra, tænder bål og bager dejlige pandekager. Når mirabellerne er modne, supplerer vi pandekagerne med børnenes egen syltetøj. Medbring 1 l mælk og evt. olie.

Husdyrene sent om efteråret: Hvad spiser en ko om efteråret? Vi fodrer husdyrene og laver evt. mad til fuglene

Mus: Hvordan lever mus? Vi røgter fælder, ser et ægte musehus,
ser på de fangede mus og deres  adfærd. Bagefter slipper vi musene ud igen.

Edderkopper: Hvor mange ben har en edderkop? kan man fange et spindelvæv?Vi går på edderkoppejagt, finder svaret og slutter af med at lave vores egne edderkopper og glimmerspind.

Blade, nødder og kastanjer: Hvilken farve har bladene om efteråret? Vi finder flotte blade, leger med dem og samler en masse, som vi kan lave flotte kranse af. Måske finder vi også nødder og kastanjer og hører historien om hvorfor kastanjetræet vinker med sine blade.

Vinter

Fuglemad: Hvad spiser fuglene om vinteren? Vi smelter fedt over bål og blander fuglefrø i små mælkekartoner. Imens fuglemaden størkner, går vi på en lille fuglejagt om vores vinterfugle.

Mus: Hvordan lever mus? Vi røgter fælder, ser et ægte musehus, ser på de fangede mus og deres adfærd. Bagefter slipper vi musene ud igen.

Husdyrene om vinteren: Hvad spiser en ko om vinteren? Vi fodrer husdyrene og laver evt. mad til fuglene.

Gæt en lort og andre dyrespor: Hvordan ser en harelort ud? Man kan godt regne ud hvilke dyr der lever her i Smørmosen, hvis man kender deres spor. Vi går på jagt efter dyrenes spor og efterladenskaber og slutter af med en lille prøve og diplom.

Print Friendly, PDF & Email