Fra jord til bord

Målgruppe: 0.-3. klasse

Fag: Natur og Teknologi

Varighed: 3-4 timer.

Udbydes i perioden: Hele året

Beskrivelse:

I dette forløb skal vi bruge forskellige ting fra naturen til at lave pandekager eller brød. Eleverne skal selv lave dejen, og sammen finder vi ud af, hvor ingredienserne kommer fra. De skal kværne hvedekerner, male mel, hente æg og (afhængig af årstiden) indsamle urter. Til sidst bager vi brødet eller pandekagerne over bål.

Tips til dagen: Forløbet foregår delvist udendørs, så husk praktisk tøj og gummistøvler.

Faglige mål, som forløbet fokuserer på:

Natur-teknologi:

Kompetencemål:

  • Eleven kan genkende natur og teknologi i sin hverdag

Færdighedsmål/ Vidensmål:

  • Eleven kan relatere viden fra natur/teknologi til sig selv og det nære område/ Eleven har viden om natur og teknologi i det nære
  • Eleven kan fortælle om ressourcer fra hverdagen/ Eleven har viden om ressourcer fra hverdagen

Eksempler på læringsmål:

  • Eleven ser landbrugets produktionsdyr, og lærer hvorfor vi holder dem.
  • Eleverne lærer, hvor mel, sukker, æg, mælk, salt kommer fra
  • (Maj-oktober): Eleverne kan genkende og indsamle tre forskellige spiselige planter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly