Fuld gang i redebygning…men hvilken rede?

Sikke noget rod! Hvem har lavet denne rede? Ja da…………..

rede

….en egernrede. ((-;

Egernets rede kan ligne en krage- eller en skaderede, men den er mere sjusket med mere forskelligt mos og lignende til at gøre reden tæt. Den er bygget af kviste og grene op ad en stamme, sådan lige ved en gren, der vokser ud. Den er lukket med et lille hul egernet kan kravle ind ad.

Men egernet kan have flere reder spredt rundt i skoven. Kun en af dem er den egernet yngler i. Hvis den er langt væk fra sin ”hovedbolig” – den lukkede vinterresidens, kan den tage et hvil i f.eks en kragerede, som egernet selv har ændret lidt ved.  

egern

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.