Gourmetbrændenældesuppe

Nu begynder de friske brændenælder at skyde op af jorden.

Med lidt ekstra af de gode sager kan man en få brændenældesuppe, der både er sund og smager af Michelin-stjerner:
2 l. brændenælde – toppe(skud + de øverste 4-6 blade), rensede og skyllede
1 -2 løg
olivenolie
1,5 – 2 dl tør hvidvin
1 l. vand
2 bouillonterninger
1 dl fløde
salt og peber
purløg til pynt

godt brød

Svits de hakkede løg med lidt salt i olivenolien, tilsæt hvidvin og lad det simre et øjeblik. Hæld brændenælderne, vand og bouillonterninger i. Bring blandingen i kog og lad den koge et par minutter. Tag gryden af varmen, blend blandingen med håndmixer, tilsæt fløde, bring suppen i kog, og smag den til med salt og peber. Pynt med purløg og server suppen med godt brød.

Velbekomme!

Print Friendly
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.