Gåsekærester

gaes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gåsekærester

Man siger, at gæs danner par for livet, og lige nu er det særlig tydeligt at se ”kæresteparrene” spadsere omkring på markerne i Smørmosen. De nipper græs og urter på markerne og er på udkig efter gode redepladser. Grågæssene har deres rede på jorden og i rørskovene ved søer og moser. De begynder at yngle her i starten af april måned, og efter ca. 28 dage klækker æggene, og de yndigste små dunede gæslinger titter frem. Gæssene hjælper gerne hinanden med at passe på alle deres gæslinger, og ofte ser man hele ”børnehaver” med de voksne gæs rundt om. Mosen er virkelig begyndt at vågne nu efter den lange vinter, og der er liv alle vegne – så tag kæresten, vennen, ungerne eller forældrene under armen og kom ud og se gåsekæresterne og alle de andre forårstegn.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.